D.Hemmes Hoveniers geeft kleur aan uw tuin

Hoveniersbedrijf D. Hemmes geeft kleur aan uw tuin! U ziet tijdens onze werkzaamheden al uw tuin langzamerhand opfleuren, het eindresultaat geeft u het gevoel alsof uw tuin een verlengstuk van uw woonkamer is. Een huiselijk gevoel in de open lucht. Precies de functie die de tuin meer en meer gekregen heeft in de afgelopen jaren.

Waar het vroeger een plek was waar je alleen aandacht aan besteedde  in de warme maanden, is de tuin nu bijna jaarrond een plek waar je bij tijd en wijle je wilt ontspannen en wat kunnen drinken met je naasten, vrienden of kennissen.  Dat vraagt om specifieke aspecten in het ontwerp, zoals de ligging van het terras (in of uit de wind), overkappingen, schuttingen en andere tuinaanpassingen die ervoor zorgen dat je ook bij kouder weer er plezierig kan vertoeven.

Veelzijdig in kennis en in de praktijk

Hoveniersbedrijf D. Hemmes denkt aan alle aspecten bij het aanleggen van tuinen. Zodat niet alleen de beplanting past bij de uitstraling die u uw tuin wilt meegeven, maar dat ook praktische zaken worden meegenomen. Denk aan de (aanleg) van de stroomvoorziening zodat de terrasverwarmers en de barbecue op de gewenste plekken kunnen komen te staan. Ook met de hemelwaterafvoer,  de aanleg van (sier)bestrating op de oprit of het terras, het mogelijk plaatsen van een schutting, de aanleg van een vijver of een sproei-installatie wordt rekening gehouden.

Hoveniersbedrijf D. Hemmes beschikt over vakbekwaam personeel, professioneel gereedschap en de juiste machines om de tuinaanleg werkzaamheden voor u  op een juiste manier uit te voeren.

De tuinaanleg geschiedt ook weer in stappen:

 

Stap 1 van de tuinaanleg: grondwerk

Het grondwerk wordt verricht. Dit betekent dat, naar aanleiding van het tuinontwerp, de (onder)grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. Zo heeft bijvoorbeeld de   bestrating een stevig zandbed nodig  en moet de ondergrond van bijvoorbeeld een border vruchtbaar en goed ‘doorwortelbaar’ zijn.

Stap 2 van de tuinaanleg: aanleg van kabels en leidingen

Voor bijvoorbeeld de tuinverlichting , vijverpomp of sproei-installatie worden kabels en buizen in de grond verwerkt. Ook als in het gekozen ontwerp geen kabels of buizen nodig zijn, dan bestaat de mogelijkheid om er toch alvast rekening mee te houden. Hoveniersbedrijf D. Hemmes denkt graag met u mee, ook als ook om eventuele, toekomstige, wensen gaat!

 Stap 3 van de tuinaanleg: plaatsing van ‘dode’ materialen

Tijdens stap drie worden ‘dode’ materialen geplaatst. Hier wordt onder andere de aanleg van de bestrating, schutting, vijvers of het plaatsen van een tuinhuis/blokhut of pergola onder verstaan.

Stap 4 van de tuinaanleg: aanplanten van levende materialen

De vierde stap van de tuinaanleg is het planten van de bomen, heesters, vaste planten, etcetera alsmede het aanleggen van het gazon.

Stap 5 van de tuinaanleg: garantie

De vakmannen van Hoveniersbedrijf D. Hemmes zijn geschoold, zeer ervaren én gedreven in het hovenierswerk en leggen uw tuin dan ook met zorg en passie aan. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch wat mis gaan, dan kunt u uiteraard gebruik maken van de garantie die wij bieden. Bij de aanleg van een nieuwe tuin geven wij één jaar garantie. Planten die dood gaan worden door ons kosteloos vervangen. Maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van een, niet altijd te voorkomen verzakking van tegels, dan wordt dit door ons hersteld.